Over afwatering

De thuiszorg kan hier nuttige informatie vinden over drainage van pleurale effusie en ascites met verblijfskatheters.

Over afwatering

De thuiszorg kan hier nuttige informatie vinden over drainage van pleurale effusie en ascites met verblijfskatheters.


1. Opleiding


Bij ons ligt de focus op de patiënt. Daarom willen we je helpen om zo goed mogelijk voor de patiënt te zorgen. Daarom hechten we veel belang aan een hoog serviceniveau, dat garant staat voor een professionele en complete afwateringstraining.


2. Afvoerinstructies


Gedetailleerde drainage-instructies en informatie over onze drainagekits zijn te vinden in het document Informatie voor artsen en professionals in de gezondheidszorg. We bevelen ook een gratis trainingsprogramma aan voor uw eerste patiënt, neem contact met ons op!

 


3. Verband verwisselen


Bij patiënten met een verblijfskatheter voor de drainage van pleuravocht en ascites moet het verband minstens twee keer per week worden verwisseld. Wil je op je gemak zien hoe je een verband verwisselt? Geen probleem, we hebben instructies samengesteld voor het verwisselen van verbanden.

Als je vragen hebt, neem dan gerust persoonlijk contact met ons op.


4. De katheter doorspoelen


Afhankelijk van de viscositeit van het pleuravocht of ascitesvocht kan het soms nodig zijn om de katheter door te spoelen. Doe dit alleen als je denkt dat het nodig is om de doorstroming te herstellen. Alleen een arts, of een verpleegkundige in opdracht van een arts, mag de katheter doorspoelen en dit gebeurt met een aseptische techniek.

Heb je nog vragen?

Hier zijn enkele van onze veelgestelde vragen.

FAQ