Geschiedenis

Geschiedenis


1991

De eigenaar van de groep, Egon Wiest, richtte op 1 april 1991 het eerste bedrijf ewimed in Duitsland op. In die tijd lag de nadruk op de verkoop van medische instrumenten, bijvoorbeeld voor chirurgie.

2003

ewimed heeft de mogelijkheid om de distributie van verblijfskatheters voor langdurige drainage, PleurX™, voor de Duitse markt over te nemen van Denver Biomedical®. Deze behandeling voor terugkerend pleuravocht en ascites was volledig nieuw.

2006

fenik AB in Zweden wordt opgericht als eerste bedrijf buiten Duitsland en wordt handelspartner van ewimed. Het bedrijf is geregistreerd in Sölvesborg.

karta över europa med sverige i grönt och tyskland i orange

2007

De eerste klanten in Zweden beginnen PleurX™ te gebruiken met goede resultaten. In het begin werden de producten voornamelijk gebruikt door longklinieken voor pleurale lavage.

2008

We bouwen het concept uit met voorlichting voor patiënten, familieleden en thuiszorg. Dit markeert de start van onze service en ondersteuning aan ziekenhuizen in de vorm van personeelstraining en advies over het inbrengen van katheters.

2009

ewimed now richt ook fenik AG op in Zwitserland en begint met de verkoop van de producten op de Zwitserse markt.

2011

De eerste asciteskatheter wordt nu in Zweden geplaatst. Daarnaast kiest een provinciebestuur er voor het eerst voor om de producten op te nemen in een aanbesteding. Zo beginnen we het werk te structureren volgens het kwaliteitsmanagementsysteem. We beginnen ook met milieuwerkzaamheden.

2012

Aan het eind van het jaar neemt het aantal werknemers toe tot twee en verdelen we Zweden in twee districten.

2013

Dankzij het toegenomen gebruik kiezen nog twee provincies ervoor om de producten op te nemen in contracten en aanbestedingen. De komende jaren zullen steeds meer provinciale overheden de producten opnemen in hun aanbestedingen.
ewimed found ewimed oostenrijk in Oostenrijk.

karta över europa med sverige och schweiz i grönt och österrike och tyskland i orange

2016

fenik AB breidt uit en neemt twee extra medewerkers aan. Het kantoor verhuist van Sölvesborg naar Bromma.

2017

Onze snelle uitbreiding vergroot de behoefte aan meer werknemers en we nemen nog twee mensen aan. Het totale aantal werknemers is nu 6.

2018

We blijven groeien en nemen nog 2 mensen in dienst, zodat het bedrijf nu 8 werknemers heeft. Tegen het einde van het jaar verdiepen we ook onze samenwerking met de productontwikkelingsafdeling van ewimed in Duitsland.

2019

De uitbreiding van het bedrijf gaat door met hetzelfde aantal werknemers. Meer dan de helft van de regio’s in het land heeft nu contracten voor onze producten. Dankzij deze uitbreiding omvatten onze klanten de meeste medische specialismen. De hele groep breidt zich snel uit. Oprichter Egon Wiest vertelt hoe onze bedrijfscultuur eruitziet:

De patiënt staat centraal. Deze visie is stevig verankerd in de bedrijfscultuur van de Groep en elke werknemer handelt dienovereenkomstig. Onze werknemers zetten zich elke dag in om goed werk te leveren en hun ontwikkeling ligt ons na aan het hart. Wederzijds respect en uitwisseling van ervaringen zijn ook belangrijk. Nieuwe ideeën ontstaan in teams en doelen worden gemakkelijker samen bereikt.

– Egon Wiest

2022

fenik verandert zijn naam in ewimed Sweden AB. We nemen een belangrijke stap om een internationaal bedrijf te worden met dezelfde naam in alle landen.

2023

ewimed blijft uitbreiden in Noord-Europa en richt ewimed Denmark A/S op. ewimed heeft nu in totaal zes vestigingen in Europa.
We hebben nu 450 werknemers.