Goed om te weten over intermitterende drainage op lange termijn met een verblijfskatheter

Zorg je voor een patiënt met een verblijfskatheter voor langdurige intermitterende drainage van pleurale effusie en ascites?

Goed om te weten over intermitterende drainage op lange termijn met een verblijfskatheter

Zorg je voor een patiënt met een verblijfskatheter voor langdurige intermitterende drainage van pleurale effusie en ascites?


Wanneer een verblijfskatheter implanteren voor langdurige drainage?


Terugkerend pleuravocht en ascites kunnen voorkomen bij patiënten als symptoom van verschillende ziekten. Dergelijke ziekten omvatten kwaadaardige en goedaardige tumoren, maar ook levercirrose of hartfalen. Kortademigheid, pijn en vermoeidheid zijn enkele van de symptomen die door het vocht ontstaan en de patiënt treffen. Om deze symptomen effectief te verlichten en de levenskwaliteit van de patiënt te verhogen, kan een verblijfskatheter worden geïmplanteerd met een laag risico op complicaties. Onze speciale drainagekits worden eenvoudig aangesloten op de veiligheidsklep van de katheter.

De veiligheidsklep en al onze drainagekits hebben een unieke verbinding, waardoor verkeerde aansluitingen worden voorkomen. Op deze manier blijft de veiligheid van de patiënt gehandhaafd, zelfs wanneer de patiënt thuis is.

Welke diensten kunnen we aanbieden om je te helpen?


Na de implantatie van de katheter wordt er een drainage uitgevoerd in het ziekenhuis. Als er geen complicaties zijn, kan de patiënt meestal onmiddellijk worden ontslagen. In de meeste gevallen zal het ziekenhuis contact met ons opnemen om ervoor te zorgen dat de verzorgers getraind zijn. Als er behoefte is aan training, nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen om een afspraak te maken als we geen informatie over de implantatie hebben ontvangen.

Tijdens de training laten onze medewerkers u zien hoe u onze drainagekits op een correcte en patiëntveilige manier kunt gebruiken. We helpen je ook bij het bestellen van meer drainagemateriaal en beantwoorden je vragen. Natuurlijk zijn we ook na de training beschikbaar als je nog vragen hebt. Als je medische vragen hebt, kunnen we je ook in contact brengen met specialisten.

Onze trainingsprogramma’s zijn natuurlijk gratis en we geven graag bijscholing als dat nodig is.

We hebben belangrijke informatie over het draineren van pleuravocht en ascites met onze drainagesets voor je samengevat.

Heb je nog vragen?

Hier zijn enkele van onze veelgestelde vragen.

FAQ