ewimed-rapport 2024

Gegevensverzameling 2023

nu downloaden

ewimed-rapport 2024

Gegevensverzameling 2023

nu downloaden

Deze derde editie van het ewimed-rapport is voor het eerst opgesteld door ewimed in een internationaal samenwerkingsverband. Dit biedt een extra perspectief op de behandelopties voor pleurale effusie en ascites en laat zien dat de subcutaan getunnelde pleurale en/of peritoneale verblijfskatheter internationaal wordt gebruikt voor deze behandeling.

Je vindt de volgende onderwerpen:

De 5-jarige geschiedenis van de gegevens van onze ewimed-patiëntenenquête

Een samenvatting van 2 onderzoeken die volgens ons zeer relevant zijn voor pleurale effusie en ascites

Kwaliteit van leven van patiënten met IPC vanuit het perspectief van een arts uit Wenen en een patiënt uit Zweden

Het gebruik van onderhuids getunnelde pleurale of peritoneale katheter tijdens lopende chemotherapie, besproken met een arts uit Zwitserland

Enkele korte perspectieven op de Europese gezondheidszorgmarkten en hun uitdagingen.

nu downloaden

Het ewimed-rapport 2024 publiceert de nieuwste gegevens van de interne ewimed-patiëntenenquête op basis van gegevens die in 2023 zijn verzameld. Deze gegevens zijn verzameld van alle patiënten met ewimedie landelijk in Duitsland en sinds 14 jaar geëvalueerd. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de literatuur over pleurale effusie en ascitesdie relevant is voor ewimed in 2023. Een speciaal hoofdstuk van dit verslag is gewijd aan de kwaliteit van leven bij patiënten met IPC , zowel vanuit medisch perspectief in een interview met Prof. Dr. Clemens Aigner van het Universitair Ziekenhuis/AKH Wenen in Oostenrijk als vanuit het perspectief van de patiënt in een casusverslag over een van onze Zweedse patiënten. Een ander hoofdstuk in het ewimed-rapport van dit jaar gaat over IPC’s tijdens chemotherapie. De oncoloog Dr. Yannick Buccella van het Stadtspital Zürich in Zwitserland geeft een interessant interview over dit onderwerp, waarin hij ook de mogelijkheden en voordelen van IPC’s tijdens chemotherapie belicht.

[borlabs-cookie id="youtube" type="content-blocker"][/borlabs-cookie]
ewimed Rapport 2024 nu downloaden
Producten voor de drainage van pleuravocht en ascites.

ewimed Nederland B/V

ewimed Denemarken