De levenskwaliteit van patiënten verbeteren

Met onze verblijfskatheters voor terugkerend pleuravocht en ascites biedt u patiënten continue verlichting van symptomen en een verbeterde kwaliteit van leven. De patiënt kan vaak tegelijk met het inbrengen van de katheter uit het ziekenhuis worden ontslagen. Daarna kan de patiënt het vocht zelf thuis afvoeren, of met de hulp van familieleden of thuiszorg.

Deze vorm van behandeling herstelt de levenskwaliteit van de patiënt, verlicht effectief de symptomen en vermindert tegelijkertijd de druk op de middelen van het ziekenhuis.

PleurX kateter

Hoe vroeger in het verloop van de ziekte de katheter wordt ingebracht, hoe groter het voordeel voor de patiënt.

Herhaalde thoracentesis of paracentesis leiden tot meer ziekenhuisbezoeken, een verhoogd risico op prikaccidenten en infecties, en onnodige angst en verontrustende symptomen voor de patiënt. Daarom is het belangrijk om op te letten wanneer de patiënt voor de tweede keer wordt gedraineerd, zodat een verblijfskatheter kan worden aangeboden in plaats van de derde drain.

Internationale richtlijnen voor kwaadaardige pleurale effusie en ascites stellen duidelijk dat verblijfskatheters moeten worden overwogen voor vroegtijdige behandeling. Onderzoeken naar goedaardige pleurale effusie en ascites laten ook goede resultaten zien.

Naast het grote voordeel voor de patiënt biedt de behandelmethode ook lagere kosten dan alternatieve behandelmethoden, omdat het ziekenhuisdagen en alle bijbehorende kosten bespaart.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over deze behandeling?

Behandelingsvoorstel

Meer weten over onze producten?

Onze producten
50-7505 ewimed dränageset

Wil je persoonlijk contact?

Als je persoonlijk contact wilt, vul dan onderstaand formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Fält som är markerade med en * måste fyllas i.